Велигденски патувања
  ДОМА ЗА НАС КОНТАКТ АГЕНТ
Преведи: Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English Greek Serbian Slovenian Turkish

... ПОЧИТУВАНИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА САВАНА ... ВО НАШАТА АКТУЕЛНАТА ПОНУДА, ВЕЌЕ ОДДАМНА СЕ НАОЃААТ НАЈБАРАНИТЕ ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР ... ОСВЕН ДОБРО ПОЗНАТИТЕ ТУРИСТИЧКИ ПРОГРАМИ КОИ ВЕ ВОДАТ ДО НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО РЕГИОНОТ И ЕВРОПА, САВАНА ЗА ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЕЗБЕДИ И НОВИ АТРАКТИВНИ ПОНУДИ... ПРЕД ВАС СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПРОЛЕТНИТЕ И ВЕЛИГДЕНСКИ ПАТУВАЊА ... А НЕПОСРЕДНО ДО НЕА Е ВЕЌЕ ОБЈАВЕНАТА ПРОГРАМАТА ЗА ЛЕТНИТЕ АРАНЖМАНИ ... ЗА ОНИЕ КОИ МУ СЕ РАДУВААТ НА ЛЕТОТО, ВО ПРОДАЖБА Е НАЈГОЛЕМАТА ПОНУДА НА ПАКЕТ АРАНЖМАНИ ЗА ГРЦИЈА, ТУРЦИЈА, ХРВАТСКА, ЦРНА ГОРА, БУГАРИЈА И ШПАНИЈА... ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПАСИВНИОТ ОДМОР И РЕЛАКСАЦИЈАТА ТУКА СЕ ПОЗНАТИТЕ БАЊСКИ И СПА ЦЕНТРИ ... ДОКОЛКУ ВО ОВАА СЕВКУПНА ПОНУДА КОЈА ПОСТОЈАНО СЕ ДОПОЛНУВА, ПРОНАЈДЕТЕ НЕШТО ШТО ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНЕ, НАМ СЕКАКО ЌЕ НИ БИДЕ ЗАДОВОЛСТВО ДА ВЕ УСЛУЖИМЕ !!! 

Социјални мрежи:

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
 TRAVEL info - архива на изданија
Travel Training Center / Web Site
Airtickets ONLINE / Web Site
Holiday Real Estate / Web Site
Macedonia Vision / Web Site
Уплати "online" !!!
Оnline payment with ccard / Онлајн плаќање со кредитна картичка (по про-фактура !!!)
ПИЕРИА - Земјата на боговите...

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА - ГРАТИС ПРЕВОЗ ЗА ДВЕ ЛИЦА !!!
во термините: 22. и 29.мај, 05.јуни, 11. и 18.септември

Под планината Олимп, која според митологијата била домот на боговите, се протега регионот - Пиерија. Богат со многу природни убавини, археолошки ископини, остатоци од многуте цивилизации кои поминале низ него, овој регион самиот за себе го потврдува епитетот дека е “земја на боговите”. Доклоку сте размислувале да комбинирате одмор покрај море, со можност за рекреирање и уживање во планинската опкруженост, регионот Пиерија е вистинскиот избор за Вас! Широките плажи кои се простираат во должина повеќе од 70 километри, се вистински пример за чиста природна убавина. Златниот песок и рамниот предел ве водат до синото море, а наоколу ве опкружуваат листопадни и борови шуми. Главниот град на областа е Катерини, кој лежи помеѓу рамнината на Пиерија и подножјето кое се издига кон планината Олимп. Најпознати туристички места се веќе добро познатите: Паралија, Олимпик Бич, Лептокарија и Неи Пори.

ПРОГРАМА НА АРАНЖМАНОТ:

01.ден (недела)    СКОПЈЕ - ПИЕРИЈА
Состанок на групата на паркингот спроти хотел “Holiday Inn” во 05:30 часот. Поаѓање за Грција во 06:00 часот наутро. Патот води преку граничниот премин Богородица-Евзони. По пристигнување во местото, сместување во објект по избор од програмата. Слободно попладне за одмор. Ноќевање.

од 02.ден (понеделник) до 07.ден (сабота)    ПИЕРИА
Денови за одмор и идивидуални активности. Престој во место и објект по избор од програмата, во студија и апартмани на база ноќевање. Комуникација со локалните претставници на агенцијата за евентуални факултативни излети и посети. Ноќевање.

08.ден (недела)      ПИЕРИА - СКОПЈЕ
Напуштање на собите до 09:00 часот. Во попладневните часови, заминување од местото на престој и патување кон Македонија. Пристигнување во Скопје, во вечерните часови.

*

Автобуски превоз за ПИЕРИА, според термини од табелата         

 

 

Место и време на поаѓање:

Превоз со конекција од следните градови:

Скопје    

06:00 h

(паркинг спроти хотелот "Holiday Inn")

Куманово 

04:30 h

(БП Макпетрол, автобуска станица)

Велес     

06:30 h

(бензиска пумпа, мотел Македонија)

Гостивар

03:45 h

(паркинг кај Дом на култура)

Неготино

07:00 h

(бензиска пумпа, Макпетрол)

Тетово

04:45 h

(кружен тек кај Дом на култура)

Удово      

07:30 h

(бензиска пумпа, Макпетрол) 

Кочани

04:45 h

(БП Макпетрол, кај Основен суд)

Гевгелија

08:00 h

(бензиска пумпа, граничен премин Богородица)

Штип

05:30 h

(паркинг пред пошта)

Поаѓање од Грција: 16:00 h (локално време, 15:00 мак. време)

Кичево

04:30 h

(БП Пуцко петрол, спроти ТА Меридијан)

Струга

03:00 h

(хотел Дрим, трафики)

ПАТНИ ИНФОРМАЦИИ (сопствен превоз)

Охрид

03:15 h

(БП Лукоил, кај автобуска станица)

Насока: Скопје – Неи Пори 

Ресен

04:00 h

(спроти автобуска станица)

Скопје - Солун (E75),

Битола

05:00 h

(паркинг кај спортска сала)

Солун – Паралиа – Олимпик Бич – Лептокарија – Неи Пори                                 

Прилеп

05:45 h

(БП Лукоил)

Трошоци во еден правец:

Кавадарци

06:30 h

(паркинг кај гранична полиција)

патарини MK (180 ден)

 

Радовиш

05:45 h

(БП Макпетрол)

 

 

Струмица

06:30 h

(паркинг пред Тинекс)

ВО ПРОДАЖБА ДО 10.МАЈ, СО ПОПУСТИ ДО 7% !!!


ПАРАЛИЈА
Опис на објекти и ценовник

(кликни на сликата)

ОЛИМПИК БИЧ
Опис на објекти и ценовник

(кликни на сликата)

ЛЕПТОКАРИЈА
Опис на објекти и ценовник

(кликни на сликата)

НЕИ ПОРИ
Опис на објекти и ценовник
Резултат со слика за nei pori
(кликни на сликата)

 

КАТЕРИНИ

наем

МАЈ

ЈУНИ

ЈУЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

студио/апартмани

термин

22

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

14

21

28

4

11

18

(7 ноќевања)

ноќевања

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

STD 1/2 (2 лица)

99

124

155

170

187

206

226

249

273

293

293

293

293

266

231

193

154

124

ELITE "B"

до 10.Мај

95

118

148

162

178

196

211

232

254

273

273

273

273

248

215

184

147

118

(tv, ac*)

STD 1/2+1 (3 лица)

104

130

163

179

197

216

238

261

287

308

308

308

308

280

243

203

162

130

Паралиа

до 10.Мај

99

124

155

171

188

206

222

243

267

287

287

287

287

261

226

193

154

124

EB

104

130

163

179

197

216

238

261

287

308

308

308

308

280

243

203

162

130

до 10.Мај

99

124

155

171

188

206

222

243

267

287

287

287

287

261

226

193

154

124

STD 1/2 (2 лица)

97

114

143

157

173

190

209

230

252

270

270

270

270

246

214

178

143

114

ELEFTERIA "B"

до 10.Мај

93

109

136

150

165

181

195

214

235

252

252

252

252

229

200

170

136

109

(tv, ac*)

STD 1/2+1 (3 лица)

97

121

151

166

182

200

220

242

266

285

285

285

285

259

225

188

150

120

Олимпик Бич

до 10.Мај

93

115

144

158

173

190

205

226

248

266

266

266

266

241

210

179

143

114

APT1B 1/3+exb (4 лица)

102

127

159

174

192

211

232

255

280

300

300

300

300

273

237

198

158

127

до 10.Мај

97

121

152

166

183

201

216

238

261

279

279

279

279

254

221

189

151

121

Специјална понуда: ГРАТИС ПРЕВОЗ за две лица во обележаните (со црвено) термини !!!
Цените се дадени за наем на студио/апартман за 7 ноќевања.  
Информации за цените, превозот, условите за плаќање и останатите услуги, побарајте на соодветната web страна на бараниот објект.

ЛЕПТОКАРИА

наем

МАЈ

ЈУНИ

ЈУЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

студио/апартмани

термин

22

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

14

21

28

4

11

18

(7 ноќевања)

ноќевања

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

STD 1/2 eco (2 лица)

95

98

123

135

149

164

180

198

217

233

233

233

233

212

184

153

123

98

до 10.Мај

91

94

117

129

142

156

168

185

202

217

217

217

217

198

172

146

117

94

STD 1/2 (2 лица)

95

114

143

157

173

190

209

230

252

270

270

270

270

246

214

178

143

114

ERATO "C"

до 10.Мај

91

109

136

150

165

181

195

214

235

252

252

252

252

229

200

170

136

109

(ac*)

STD 1/2+1 (3 лица)

97

121

151

166

182

200

220

242

266

285

285

285

285

259

225

188

150

120

Лептокарија

до 10.Мај

93

115

144

158

173

190

205

226

248

266

266

266

266

241

210

179

143

114

STD 1/3+1 (4 лица)

104

130

163

179

197

216

238

261

287

308

308

308

308

280

243

203

162

130

до 10.Мај

99

124

155

171

188

206

222

243

267

287

287

287

287

261

226

193

154

124

APT1B 2/2 eco (4 лица)

112

140

174

192

211

232

255

280

308

330

330

330

330

300

261

218

174

139

до 10.Мај

107

133

166

183

201

221

238

261

287

307

307

307

307

279

243

208

166

133

APT1B 2/2 (4 лица)

129

162

202

222

244

269

296

325

357

382

382

382

382

348

302

252

202

162

до 10.Мај

123

154

192

211

232

256

276

303

333

356

356

356

356

324

281

240

192

154

DOMES "А" (tv, ac)

APT1B 2/2 (4 лица)

160

200

249

274

302

332

365

401

441

472

472

472

472

429

374

311

249

199

Лептокарија

до 10.Мај

152

190

237

261

287

316

340

373

411

439

439

439

439

399

348

296

237

190

STD 1/2 (2 лица)

99

124

155

170

187

206

226

249

273

293

293

293

293

266

231

193

154

124

SAKIS "B" (tv, ac)

до 10.Мај

95

118

148

162

178

196

211

232

254

273

273

273

273

248

215

184

147

118

Лептокарија

APT1B 2/2 (4 лица)

145

181

226

248

273

300

330

363

399

427

427

427

427

389

338

282

225

180

до 10.Мај

138

172

215

236

260

285

307

338

372

398

398

398

398

362

315

268

214

171

Специјална понуда: ГРАТИС ПРЕВОЗ за две лица во обележаните (со црвено) термини !!!
Цените се дадени за наем на студио/апартман за 7 ноќевања.  
Информации за цените, превозот, условите за плаќање и останатите услуги, побарајте на соодветната web страна на бараниот објект.

НЕИ ПОРИ

наем

МАЈ

ЈУНИ

ЈУЛИ

АВГУСТ

СЕПТЕМВРИ

студио/апартмани

термин

22

29

5

12

19

26

3

10

17

24

31

7

14

21

28

4

11

18

25

(7 ноќевања)

ноќевања

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

7

ANASTASSIOS "B"

STD 1/2+1 (3 лица)

109

136

170

187

206

227

249

274

301

323

323

323

323

293

255

213

170

136

109

(tv, ac)

до 10.Мај

104

130

162

178

196

216

232

255

280

301

301

301

301

273

238

203

162

130

104

STD 1/2+1 (3 лица)

109

136

170

187

206

227

249

274

301

323

323

323

323

293

255

213

170

136

109

до 10.Мај

104

130

162

178

196

216

232

255

280

301

301

301

301

273

238

203

162

130

104

MAGGAS "B"

STD 1/2+2 (4 лица)

114

143

178

196

216

237

261

287

315

338

338

338

338

307

267

223

178

143

114

(tv, ac)

до 10.Мај

109

136

170

187

206

226

243

267

293

315

315

315

315

286

249

212

170

136

109

APT2B 2/2+1 (5 лица)

157

196

245

270

297

327

359

395

434

465

465

465

465

423

368

306

245

196

157

до 10.Мај

150

187

233

257

283

311

334

368

404

433

433

433

433

394

343

291

233

187

150

STD 1/2 (2 лица)

99

124

155

170

187

206

226

249

273

293

293

293

293

266

231

193

154

124

99

до 10.Мај

95

118

148

162

178

196

211

232

254

273

273

273

273

248

215

184

147

118

95

OKEANIS "B"

STD 1/2+1 (3 лица)

107

133

166

183

201

221

243

268

294

315

315

315

315

286

249

208

166

133

107

(tv, ac*)

до 10.Мај

102

127

158

174

191

210

226

250

274

293

293

293

293

266

232

198

158

127

102

STD 1/2+2 (4 лица)

114

143

178

196

216

237

261

287

315

338

338

338

338

307

267

223

178

143

114

до 10.Мај

109

136

170

187

206

226

243

267

293

315

315

315

315

286

249

212

170

136

109

STD 1/2 (2 лица)

109

136

170

187

206

227

249

274

301

323

323

323

323

293

255

213

170

136

109

до 10.Мај

104

130

162

178

196

216

232

255

280

301

301

301

301

273

238

203

162

130

104

STD 1/2+1 (3 лица)

112

140

174

192

211

232

255

280

308

330

330

330

330

300

261

218

174

139

112

до 10.Мај

107

133

166

183

201

221

238

261

287

307

307

307

307

279

243

208

166

133

107

STD 1/2+1 SV (3 лица)

124

155

194

213

235

258

284

312

343

368

368

368

368

334

291

242

194

155

124

до 10.Мај

118

148

185

203

224

246

265

291

319

343

343

343

343

311

271

230

185

148

118

ANGELA "B"

STD 1/2+2 (4 лица)

122

152

190

209

230

253

278

306

336

360

360

360

360

327

285

237

190

152

122

(tv, ac)

до 10.Мај

116

145

181

199

219

241

259

285

313

335

335

335

335

305

266

226

181

145

116

STD 1/2+2 SV (4 лица)

135

168

210

231

254

279

307

338

371

397

397

397

397

361

314

262

210

168

134

до 10.Мај

129

160

200

220

242

266

286

315

346

370

370

370

370

336

293

249

200

160

128

APT1B 1/2+1 (3 лица)

122

152

190

209

230

253

278

306

336

360

360

360

360

327

285

237

190

152

122

до 10.Мај

116

145

181

199

219

241

259

285

313

335

335

335

335

305

266

226

181

145

116

APT2B 2/2+2 (6 лица)

162

203

253

279

306

337

371

408

448

480

480

480

480

436

379

316

253

203

162

до 10.Мај

154

193

241

266

291

321

346

380

417

447

447

447

447

406

353

301

241

193

154

APT2B 2/2+2 SV (6 лица)

178

222

277

305

335

369

405

446

490

525

525

525

525

477

415

346

277

222

177

до 10.Мај

170

211

264

290

319

351

377

415

456

489

489

489

489

444

386

329

264

211

169

Специјална понуда: ГРАТИС ПРЕВОЗ за две лица во обележаните (со црвено) термини !!!
Цените се дадени за наем на студио/апартман за 7 ноќевања.  
Информации за цените, превозот, условите за плаќање и останатите услуги, побарајте на соодветната web страна на бараниот објект.


ИНТЕРЕСНИ МЕСТА ЗА ПОСЕТА:

Дополнителен мотив токму Пиериа да биде Вашиот избор за летен одмор, се секако и мноштвото познатиисториски места и археолошки локалитети: Дион, Пела, Вергина, клисурата Темби со Св.Петка или пак градчето Литохоро... Сите тие убавини, сигурно нема да Ве остават рамнодушни и пасивни за време на Вашиот одмор. Посетата на Pella и на Vergina е ескурзија која ќе ве води низ земјата на Големиот Александар. Патувањето се реализира со посета на споменатите антички локалитети, а во своето заокружување обично завршува со Солун. Пела е град кој во 4-от век п.н.е. бил главен град на Македонската Империја, а воедно и град во кој е роден Александар Велики. Турата продолжува кон Вергина каде ќе можете да ги видите археолошките остатоци од гробницата на Македонски кралеви, а за која воедно се мисли дека е и гробница на македонскиот крал Филип Втори. Посетата на Солун, секако нуди различни можности, а при ваква ескурзија најубаво е да се заврши со посета на тамошниот Археолошки музеј. Litohoro е мало гратче кое се наоѓа во падините на далеку познатата планина Олимп. Можноста да се искачите на туристичката панорама во близина на планинарскиот дом на Олимп е секако нешто што не би требало да се пропушти. Погледот кон сета Пиериа која во далечината се протега покрај сината морска шир е едноставно фантастичен. Оваа прошетка би требало да заврши со посета на малото планинско гратче, низ кое додека ќе прошетате по неговите стрмни улички, ќе купите убава домашна ракотворба или пак само ќе се одморите во некоја локална таверна. Kлисурата Tembi и црквата Agia Paraskevi (Св.Петка) Ова е посета која ви нуди прекрасна можност, во летната горештина да пронајдете свежина и малку мир од секојдневниот џагор и мешаница. Реката Пиниос која минува низ оваа клисура е носител на сето богатство на зеленилото кое го исполнува вашиот поглед, а пештерната црква посветена на заштитничката Св.Петка е секако најголемото кое со својата светост ги привлекува мноштвото посетители и верници кои тука доаѓаат на поклонение.

НАЗАД
(c) Copyright 2007 SAVANA Tourist Enterprises
Orce Nikolov 20, 1000 Skopje, Macedonia
tel. ++ 389 2 3115 826, fax ++ 389 2 3114 206,
email: info@savana.com.mk
 

53.000 facebook likes


ВИ БЛАГОДАРИМЕ
НА ДОВЕРБАТА