ДОМА ЗА НАС КОНТАКТ АГЕНТ
Преведи: Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English Greek Serbian Slovenian Turkish

... ПОЧИТУВАНИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА САВАНА ... ВО НАШАТА АКТУЕЛНАТА ПОНУДА, ВЕЌЕ ОДДАМНА СЕ НАОЃААТ НАЈБАРАНИТЕ ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР ... ОСВЕН ДОБРО ПОЗНАТИТЕ ТУРИСТИЧКИ ПРОГРАМИ КОИ ВЕ ВОДАТ ДО НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО РЕГИОНОТ И ЕВРОПА, САВАНА ЗА ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЕЗБЕДИ И НОВИ АТРАКТИВНИ ПОНУДИ... ПРЕД ВАС СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ЕСЕНСКИТЕ И ЗИМСКИТЕ ПАТУВАЊА ... ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПАСИВНИОТ ОДМОР И РЕЛАКСАЦИЈАТА ТУКА СЕ ПОЗНАТИТЕ БАЊСКИ И СПА ЦЕНТРИ ... ДОКОЛКУ ВО ОВАА СЕВКУПНА ПОНУДА КОЈА ПОСТОЈАНО СЕ ДОПОЛНУВА, ПРОНАЈДЕТЕ НЕШТО ШТО ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНЕ, НАМ СЕКАКО ЌЕ НИ БИДЕ ЗАДОВОЛСТВО ДА ВЕ УСЛУЖИМЕ !!! 

Социјални мрежи:

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
 TRAVEL info - архива на изданија
Travel Training Center / Web Site
Airtickets ONLINE / Web Site
Holiday Real Estate / Web Site
Macedonia Vision / Web Site
Уплати "online" !!!
Оnline payment with ccard / Онлајн плаќање со кредитна картичка (по про-фактура !!!)
ВРЊАЧКА БАЊА (хотели)

Врњачка бања е најголемиот и најпознатиот бански центар во Србија кој годишно привлекува голем број туристи од Србија и регионот и претставува традиционален туристички центар за одмор и рекреација. Врњачка бања има одлична микроклима која и дава одличен карактер и ја прави многу пријатна за одмор. Средната зимска температура е 10,5˚С, а средната летна температура е 20˚С. Врњачка бања има долга историја на Бањско лекување. На врњачкиот топол минерален извор уживале Римјаните од 2. до 4. век, кои изградиле свое лекувалиште AQUAE ORCINAE. За тоа говорат многуте археолошки пронајдоци од тоа време. Воедно пошироката област на Врњачка бања претставува најбогато и најзанимливо туристичко подрачје на Србија во кое се наоѓаат најзначајните споменици од српската средновековна култура, посебно манастирите со монументално фреско сликарство, од кои, дел се под заштита на УНЕСКО. Врњачка бања на своите посетители им нуди исклучително богата, содржителна и разновидна културно уметничка и спортско рекреативна програма, секако пропратена со многу забава.


  
    ХОТЕЛИ ЗВЕЗДА, ФОНТАНА, С
ЛОБОДА И ВИЛА САН 

 Image result for merkur vrnjacka banja
МЕРКУР, РИМСКИ ИЗВОР
"Fons Romanus"

НАЗАД
(c) Copyright 2007 SAVANA Tourist Enterprises
Orce Nikolov 20, 1000 Skopje, Macedonia
tel. ++ 389 2 3115 826, fax ++ 389 2 3114 206,
email: info@savana.com.mk
 

61.000 facebook likes


ВИ БЛАГОДАРИМЕ
НА ДОВЕРБАТА