ДОМА ЗА НАС КОНТАКТ АГЕНТ
Преведи: Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English Greek Serbian Slovenian Turkish

... ПОЧИТУВАНИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА САВАНА ... ВО НАШАТА АКТУЕЛНАТА ПОНУДА, ВЕЌЕ ОДДАМНА СЕ НАОЃААТ НАЈБАРАНИТЕ ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР ... ОСВЕН ДОБРО ПОЗНАТИТЕ ТУРИСТИЧКИ ПРОГРАМИ КОИ ВЕ ВОДАТ ДО НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО РЕГИОНОТ И ЕВРОПА, САВАНА ЗА ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЕЗБЕДИ И НОВИ АТРАКТИВНИ ПОНУДИ... ПРЕД ВАС СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ЕСЕНСКИТЕ И ЗИМСКИТЕ ПАТУВАЊА ... ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПАСИВНИОТ ОДМОР И РЕЛАКСАЦИЈАТА ТУКА СЕ ПОЗНАТИТЕ БАЊСКИ И СПА ЦЕНТРИ ... ДОКОЛКУ ВО ОВАА СЕВКУПНА ПОНУДА КОЈА ПОСТОЈАНО СЕ ДОПОЛНУВА, ПРОНАЈДЕТЕ НЕШТО ШТО ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНЕ, НАМ СЕКАКО ЌЕ НИ БИДЕ ЗАДОВОЛСТВО ДА ВЕ УСЛУЖИМЕ !!! 

Социјални мрежи:

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
 TRAVEL info - архива на изданија
Travel Training Center / Web Site
Airtickets ONLINE / Web Site
Holiday Real Estate / Web Site
Macedonia Vision / Web Site
КОПАОНИК 2016/2017

КОПАОНИК - СОНЧЕВАТА ПЛАНИНА

 

Копаоник е величенствена планина, богата со води, ливади и шуми, со многу поволни климатски особенсоти, во чија околина се наоѓаат бројни и вредни културно-историски споменици. Најубавиот дел на Копаоник кој зафаќа површина од 12000 хектари кој се одликува со исклучителни природни вредности, прогласен е за национален парк 1981 год. Копаоник е највисокиот планински масив и најпознат туристички и скијачки центар во Србија. Највисок врв е Панчиќевиот Врв, кој е висок 2017 метри, а скијачките терени се наоѓаат на височина од 1650 до 2017 метри. Благодарение на скијачките терени, изградената инфраструктура (44 км уредени скијачки патеки и 20 жичарници), комфорните сместувачки капацитети, бројните натпрева-рувања кои се одржуваат во текот на годината како и на големиот број сончеви денови во текот на годината (200 просечно) поради кои со право го добил името Сончева планина, Копаоник го стекнал статусот на познат меѓународен скијачки центар. Снежните покривки започнуваат при крајот на Ноември и траат се до Мај, просечно 159 дена годишно. Копаоник се наоѓа на околу 330 км одалеченост од Скопје.

HOTEL ANGELA ****

GRAND HOTEL & SPA ****

APART. KONACI ****

HOTEL CLUB A ****

HOTEL JUNIOR ****

GUEST HOUSE JUNIOR ***

JAT APARTMANI

 

PANSION DOBRODOLAC

НАЗАД
(c) Copyright 2007 SAVANA Tourist Enterprises
Orce Nikolov 20, 1000 Skopje, Macedonia
tel. ++ 389 2 3115 826, fax ++ 389 2 3114 206,
email: info@savana.com.mk
 

62.000 facebook likes


ВИ БЛАГОДАРИМЕ
НА ДОВЕРБАТА