Травел Тренинг Центар - Скопје
  ДОМА ЗА НАС КОНТАКТ АГЕНТ
Преведи: Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English Greek Serbian Slovenian Turkish

... ПОЧИТУВАНИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА САВАНА ... ВО НАШАТА АКТУЕЛНАТА ПОНУДА, ВЕЌЕ ОДДАМНА СЕ НАОЃААТ НАЈБАРАНИТЕ ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР ... ОСВЕН ДОБРО ПОЗНАТИТЕ ТУРИСТИЧКИ ПРОГРАМИ КОИ ВЕ ВОДАТ ДО НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО РЕГИОНОТ И ЕВРОПА, САВАНА ЗА ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЕЗБЕДИ И НОВИ АТРАКТИВНИ ПОНУДИ... ПРЕД ВАС СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ЕСЕНСКИТЕ И ЗИМСКИТЕ ПАТУВАЊА ... ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПАСИВНИОТ ОДМОР И РЕЛАКСАЦИЈАТА ТУКА СЕ ПОЗНАТИТЕ БАЊСКИ И СПА ЦЕНТРИ ... ДОКОЛКУ ВО ОВАА СЕВКУПНА ПОНУДА КОЈА ПОСТОЈАНО СЕ ДОПОЛНУВА, ПРОНАЈДЕТЕ НЕШТО ШТО ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНЕ, НАМ СЕКАКО ЌЕ НИ БИДЕ ЗАДОВОЛСТВО ДА ВЕ УСЛУЖИМЕ !!! 

Социјални мрежи:

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
Рекламирај се, на www.savana.mk !!!
 
 

Обуки за туристички водичи

 

Во последните неколку години, со зголемувањето на странските туристи кои ја посетуваат Република Македонија, се отвори и прашањето за едукација и стандардизација на знаењето кај лиценцираните туристички водичи во земјата. Ова е особено битно кога ќе се земе в предвид дека комуникацијата на туристичките водичи со туристите, не е само прашање на знаење и информираност, туку и на битна вештина во комуникацијата. Зошто туристички водичи со лиценца, би требало да поминат семинар за обука, за пооделни региони во Македонија? Дополнителната обука на лиценцираните туристички водичи во Република Македонија, всушност ќе влијае од повеќе аспекти. Од една страна, во стандардизирањето на квалитетот на нивните услуги, а од друга во смисол на зголемен и засилен маркетинг во промоцијата на туристичките потенцијали на Македонија. Едноставно, денес веќе не е доволно дури и ако тие одлично ја познаваат историјата, туку напротив, треба да знаат и што, кому и на кој начин сето тоа да го раскажат. Тоа е токму така, со оглед на фактот дека не се сите туристи еднакви, а сепак на секој од нив треба да му се посвети и адекватно и соодветно внимание. Само така, тие туристи би посакале и повторно да се вратат во Република Македонија.

 

- Обуки за туристички водичи
* Културно историските споменици во Скопје и неговата околина
* Христијанските светилишта во Скопје и неговата околина
* Културно историските споменици во Охрид и неговата околина

Travel Training Center / Web Site
Airtickets ONLINE / Web Site
(c) Copyright 2007 SAVANA Tourist Enterprises
Orce Nikolov 20, 1000 Skopje, Macedonia
tel. ++ 389 2 3115 826, fax ++ 389 2 3114 206,
email: info@savana.com.mk
 

61.000 facebook likes


ВИ БЛАГОДАРИМЕ
НА ДОВЕРБАТА