Травел Тренинг Центар - Скопје
  ДОМА ЗА НАС КОНТАКТ АГЕНТ
Преведи: Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English Greek Serbian Slovenian Turkish

... ПОЧИТУВАНИ ПОСЕТИТЕЛИ НА ВЕБ СТРАНИЦАТА НА САВАНА ... ВО НАШАТА АКТУЕЛНАТА ПОНУДА, ВЕЌЕ ОДДАМНА СЕ НАОЃААТ НАЈБАРАНИТЕ ТУРИСТИЧКИ АРАНЖМАНИ НА МАКЕДОНСКИОТ ПАЗАР ... ОСВЕН ДОБРО ПОЗНАТИТЕ ТУРИСТИЧКИ ПРОГРАМИ КОИ ВЕ ВОДАТ ДО НАЈУБАВИТЕ МЕСТА ВО РЕГИОНОТ И ЕВРОПА, САВАНА ЗА ОВАА ЛЕТНА СЕЗОНА ДОПОЛНИТЕЛНО ОБЕЗБЕДИ И НОВИ АТРАКТИВНИ ПОНУДИ... ПРЕД ВАС СЕ АКТУЕЛНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ЕСЕНСКИТЕ И ЗИМСКИТЕ ПАТУВАЊА ... ЗА ЉУБИТЕЛИТЕ НА ПАСИВНИОТ ОДМОР И РЕЛАКСАЦИЈАТА ТУКА СЕ ПОЗНАТИТЕ БАЊСКИ И СПА ЦЕНТРИ ... ДОКОЛКУ ВО ОВАА СЕВКУПНА ПОНУДА КОЈА ПОСТОЈАНО СЕ ДОПОЛНУВА, ПРОНАЈДЕТЕ НЕШТО ШТО ЌЕ ВИ СЕ ДОПАДНЕ, НАМ СЕКАКО ЌЕ НИ БИДЕ ЗАДОВОЛСТВО ДА ВЕ УСЛУЖИМЕ !!! 

Социјални мрежи:

Facebook Twitter Youtube Instagram
 
Рекламирај се, на www.savana.mk !!!
 
 

Англиски јазик во туризмот

Оваа програма е дел од ESP (English for Specific Purposes) и е наменета за слушатели кои имаат потреба да ги подобрат своите јазични вештини, за да постигнат подобар успех во рамките на својата професија.
Според стандардизацијата на European Framework of Reference for Languages, програмата вклучува изучување на 3 степена: А1, А2 и Б1.
Просечен број на часови за изучување на еден степен е 80 часа, во траење од 60 минути.
Заинтересираните слушатели се тестираат пред почетокот на курсот и според резултатитесе определува степенот кој тие би го посетувале.
Јазични вештини кои се совладуваат се конверзација, читање, слушање и пишување.
Според потребите и знаењето на слушателите се определува колку време ќе се посвети на која јазична вештина.
Содржина на книгата за совладување на еден степен:
- Над 400 зборови за збогатување на вокабуларот од областа на туризмот
- Текстови од областа на туризмот (reading comprehension)
- Дијалози
- 45 текстови кои се слушаат, а потоа се работат вежби колку слушателите разбрале од она што го чуле (listening comprehension)
- Вежби за конверзација
- Пишување
Граматиката е имплементирана во сите предходно наведени содржини. Програмата би се прилагодувала според специфичните потреби на слушателите т.е. не само на нивното предзнаење, туку и според потребите на нивното работно место и интересите за нивно понатамошно усовршување.

 

Travel Training Center / Web Site
Airtickets ONLINE / Web Site
(c) Copyright 2007 SAVANA Tourist Enterprises
Orce Nikolov 20, 1000 Skopje, Macedonia
tel. ++ 389 2 3115 826, fax ++ 389 2 3114 206,
email: info@savana.com.mk
 

61.000 facebook likes


ВИ БЛАГОДАРИМЕ
НА ДОВЕРБАТА